Den 3e oktober 2007 slog Moccasin Vin & Kærlighet upp sina dörrar för första gången.

Krögarinnan, Eva Gustafsson, hade från början en vision om en vinbar med unika viner och ett tänk med rättvis, närproducerad, från grunden vällagad, ”riktig” mat i en miljö som sprider värme & trygghet och med en service på högsta nivå. 
För var dag som gått har vi kommit lite närmare målet, i dag är den i det stora hela en verklighet. 

I år har vi tom börjat odla egna grönsaker! Det har varit något av ett experiment med goda resultat, nästa år blir det ännu bättre! 

8 tuffa men härliga år har nu gått, fyllda av kærlighet, värme och många skratt. Alla ni fantastiska människor som vi lärt känna genom åren, både gäster, personal, dj´s, leverantörer, vänner och bekanta. Alla har satt en speciell prägel och gjort Moccasin till vad det är i dag - en av Malmös härligaste restauranger! 

Vi bjöd både nya och gamla vänner till ett hejdundrande kalas med moccasiner, mat, vin & kærlighet! 

8 år blev naturligtvis 8 rätter med passande dryck
Avsmakningsmeny signerad vårt härliga team i köket:

Mattias Langryd, Robin Fyhr & Filip Öhman
Drycken signerad vårt nya tillskott i familjen, sommelier Karl Sjöström. 

 

Menuen :

 

 1. Griskind kokt i buljong med havskräfta. Kimchi på fänkål, persiljerot, morot. Skånsk soja majonäs, matvete.
 2. Niepoort Projectos Riesling Docil Au Au 2011
 3. Vinmarker 800 möh i Douro. Sent skördad med mycket socker i druvorna. Avstannad jäsning i klassisk ”Mosel”-stil, lägre alkohol (8%vol) och restsötma.
 4. Smörstekt gnocchi, kejsarhatt, konfiterad och syrad jordärtskocka, inlagda havtorn.
 5. Laurent Bannwarth Gewürztraminer Nature 2011
 6. Biodynamisk producent från Obermorschwihr i centrala Alsace. Aromatisk druva med hög syra. Nästan helt utjäst men en aning restsötma och hög alkohol (13,5)
 7. Stekt vildandsbröst. Persiljerots puré och inkokt persiljerot, rostade hasselnötter, marinerade brysselkålsblad.
 8. Côme Isambert Vin de France rouge 2014.
 9. Ekologisk producent från Saumur i Centrala Loire. 70 % Grolleau noir & 30 % Cabernet franc jäst i ståltank. Grolleau ger saftighet medan Cabernet ger en grönhet och tanniner.
 10. Ugnsbakad Hälleflundra. Syltad rödbeta, rödbetskrutonger, rödbetsketchup. Krossad och råhyvlad morot. Amarant och blad från målla.
 11. Domaine Rieffel Pinot Noir Nature 2013.
 12. Ekologisk familjeegendom som idag drivs av Lucas Rieffel. Naturligt arbete även i källaren där så lite tillsatser som möjligt används. I denna lätta, saftiga och jordiga Pinot Noir används inte heller något svavel, därav namnet Nature.
 13. Skånsk fransyska av hjort. Hjort och fläderbärs sky. Fläderbärs kapris. Potatis puré med brynt smör. Brynt svartrot.
 14. Hällåkra Vingård Rondo 2013.
 15. Ekologisk produktion i Norra Grönby utanför Malmö. Röda vinet görs mestadels på Rondo men även Regent och Leon Millot. Fermentering på stål och sedan lagrat 7 månader på fransk och skånsk ek. Skogsbär och skånsk kärvhet och syra ger ett karaktärsfullt vin perfekt för vilt.
 16. ”Holy Moses”. Get kittost från GoaGård utanför Helsingborg. Vinbröd bakat på vinjästrester, vindruvor från Hällåkra, Sarepta senap
 17. Radikon Oslavje 2007.
 18. Skalmacererat ”vitt” vin på Chardonnay, Pinot gris och Sauvignon blanc i Venzia – Giulia i nordöstra Italien. Macerationen, dvs att druvskalen och kärnor ligger i druvmusten under fermentering i ungefär 3 månader. Efter detta efterlagras vinet 3 år på stora gamla ekfat innan buteljering utan klarning eller filtrering.
 19. Karamelliserad äppleterrin, äpplemousse, äpplechips, salta mandlar och madeleine kaka. 
 20. Cave Mirande Cidre doux.
 21. Spontanjäst cider på ett 500 år gammalt ciderhus i Normandie i Frankrike. Låg alkohol och lätt mousse gör det till det perfekta alternativet till höstens äpplen.
 22. Trippelrökt bacon, choklad kräm, rabarbergranité, lakritssmulor och bronsfänkål.
 23. Egly-Ouriet Brut Grand Cru Millesime 1999. 
 24. Champagne från Ambonnay gjort på huvudaskligen Pinot Noir med en skvätt Chardonnay. Rikt och jordigt med viss rökighet och härlig mousse.

 

 

Comment