Eva Gustafsson, restaurang Moccasin:

"Jag har alltid haft tanken att alla råvaror skall vara naturliga och närproducerade, därför har vi mycket ekologiskt och närproducerat här. Min far jagade så det har alltid varit väldigt nära så att säga. Jag slutade faktiskt äta kött för att jag inte fick tag i de produkter jag ville. Jag ville liksom inte ha det här konstigt färgade köttet i köttdisken. Det är viktigt att både djur, natur och människor skall må bra. Om vi tar hand om varandra tar vi hand om naturen.

Vi märker mer och mer att våra gäster har ett intresse för hållbarhet. Nu är det ännu roligare att berätta om våra råvaror eftersom vi har börjat odla lite egna grönsaker. Det känns fantastiskt! Många gäster blir lite förvånade när de får höra om vår odling, jag tror att många blir lite nostalgiska, särskilt de äldre. Inte bara för att det är egenproducerat utan också för att det smakar så mycket bättre."

läs mera om Green options på 

http://malmo.se/gomalmo

 

Comment