Gatufotografi - av Magnus Göransson

Gatufotografi - av Magnus Göransson

Moccasin Vin&Kærlighet (map)

Vernissage Lördag 22e April 15-18 - hjärtligt välkomna!!

"Inga stora saker, dom missar jag bara ändå. Småsaker, dom som finns där hela tiden. Som utan att veta det säger något om alltihop. Livet, döden och kärleken. Så svåra är vi inte. Det är bara att ta en bild så lyser det igenom. Livet alltså."

Magnus Göransson är skådespelare och fotograf men tjänar sitt dagliga bröd som schemaläggare på Lunds Universitet. I sina bilder undersöker han det vardagliga och försöker utan att någonsin komma till slutsats hitta magi i det lilla. Isolera och dramatisera det som annars knappt syns. Han vill fånga gatulivet i Lund och Malmö inspirerad av allt från Henri Cartier-Bresson till grekiska Spyros från Streethunters.

Lördagen 13e Maj: Gus Ring - Hypnoseas + Astrid Holiday

Lördagen 13e Maj: Gus Ring - Hypnoseas + Astrid Holiday

Moccasin Vin&Kærlighet (map)

Så härligt och spännande att vi ska få besök av denne kreativa & begåvade människa - som andra stopp på turnén landar Gus hos oss i Malmö, det är vi väldigt glada för! Support för kvällen är Astrid Holiday.

Varmt välkomna lördagen 13e Maj kl 

Nyfiken? Lyssna här: http://spoti.fi/2pjJ6l0

Gus Rings andra fullängsalbum Hypnoseas släpptes den 21 April. Med en grund präglad av do-it-yourself scenen är dessa tio melankoliska, utelämnande och drömmiga låtar inspelade och mixade av Gus själv i en studio byggd I hans garderob. Texterna berättar historier om ensamhet, kärlek och introversion till en grad att det känns som att musiken är Gus enda väg att kunna få ut dessa saker ur skallbenet. I en värld full av metronomtighta produktioner och auto-tuneade sångstämmor skär Hypnoseas igenom som ett album fyllt av ärlighet, närhet och ord tagna rakt ifrån hjärtat.

Gus huvudinstrument är akustisk gitarr, vilken på visa spår spelas på ett väldigt nyskapande vis – med en pinne gjord för meditations-skålar. Albumet innehåller även instrument såsom trumpet, piano, klockspel och hemmagjord percussion med galgar. Artworken är tecknad av Gus Ring på bilder tagna när hans bror utforskat undervattensvärlden i Malta vilket skapar en vision av mystisk som går hand I hand med de återkommande vatten-metaforerna i texterna. Hypnoseas består av tio ärliga, nära och varierade låtar inspelade over två års tid. Mastrade av Alf Håkan Åkesson (Weeping Willows, Dungen, First Aid Kit).

“På ytan är det som vilken gitarrballad som helst, men i melodin och Gus röst döljer sig ett mörker som undan för undan blir tydligare och skänker musiken en riktigt vacker nerv.” – Andreas Homanen, Corren.se

“Gus Ring har något annat, något unikt, och inte ens genom pistolhot skulle jag kunna sätta namn på vad DET är. Det bildas liksom ett vackert himmelskt skimmer över hela setet.” – Ricky Holmqvist, Drefvet

- Astrid Holiday

Astrid Holiday är en singer/songwriter, till största del inspirerad av musik ifrån 60-talet, av band såsom the Beatles, the Mamas and the Papas, Cilla Black och the Zombies.